Lars G.  Hanson

Lars G. Hanson

Lektor

DTU ELEKTRO
Institut for Elektroteknologi

Danmarks Tekniske Universitet

Ørsteds Plads

Bygning 349, rum 114

2800 Kgs. Lyngby

Tlf.
Mobil
Fax 45 88 01 17
E-mail lgh@elektro.dtu.dk
Personlig hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Projekter
Aktiviteter
Loading

Profil

Nøgleord MR metoder | Magnetisk resonans | Spektroskopi | MRI | 31547 | MR-skanning

DTU Profil

Lars G. Hanson forsker i metodeudvikling indenfor MR-skanning, også kaldet magnetisk resonans billeddannelse. Det er en udbredt diagnostisk metode til at undersøge blandt andet kroppens anatomi (MRI) og kemiske sammensætning (MR spektroskopi). Detaljerede 3D billeder optages vha. radiobølger og meget kraftige magnetfelter. Metoden bruges også til at visualisere hjerneaktivitet (funktionel MRI, fMRI) og er et helt afgørende redskab i bl.a. hjerneforskning. DTUs forskning har til formål at gøre de mange MR teknikker mere robuste, informative eller hurtigere, hvilket sker i samarbejde med blandt andre radiologiske afdelinger på hospitaler. Metoderne anvendes til patienter og raske i forbindelse med diagnostik og basalforskning.


Egen profil

Forskning: Medicinsk Magnetisk Resonans (MR) teknikker og anvendelser. Sekvensudvikling, spektroskopi, funktionelle og dynamiske undersøgelsesteknikker, visualisering og fysik.

Delt ansættelse: Tilknyttet DTU som lektor og MR-centret på Hvidovre Hospital (http://www.drcmr.dk/) som seniorforsker.

Undervisning i MR-teknik på kurserne "Introduktion til Medicinsk Billeddannelse (31540)" og "Medicinske Billedsystemer (31545)". I foråret afholdes MR-kursus 31547 Magnetisk Resonans i medicinsk billeddannelse