Foto: Ulla Svensmark

Lyd - Øret som minilaboratorie

I forbindelse med udstillingen på DTU Bibliotek

”Lyd – trådløs kommunikation i intelligent brugertilpasset design”

har vi udarbejdet nedenstående program primært for vores alumner og DTU-studerende. Samtidig opfordrer vi dagens deltagere til at runde udstillingen enten før eller efter arrangementet.

 

Program for dagen, den 25. april:

Kl. 16.30

Velkommen

 

Kl. 16.35     

”Øret som mini-laboratorie og minimalistiske sundhedsteknologier”

Speaker: Lektor Kaj Bjarne Jakobsen, DTU Elektro

Abstract

Høreforskning handler i sin basale udfordring om at sikre transmission af lyd specifikt til det enkelte individs hørebehov. Det lyder jo nemt og overkommeligt, men svarer vel i grunden til at få en elefant til at blive en mus i størrelse lidt karikeret sagt. Den faglige udfordring er at få mest muligt avanceret teknologi til at indgå i de specialdesignede høreapparater som er petit. Selvom høreapparaterne er små er det innovative aspekt kæmpe stort på dette felt.

Ikke to ører er ens

Design bliver i høreapparater en størrelse der alene er betinget af de individuelle ørers konturer, vedkommendes behov og komfort. Her skal være plads til al elektronikken, antenne m.m. uden at genere, hvorfor man kan sige, at denne type sundhedsteknologi reelt sker via levende observatorier – da intet høretab er ens. Oplægget handler om høreapparaters minicomputer (processor), modtager og afsender af lyd i transmitter, m.m. Vi zoomer ind på teknologierne.

  

Kl. 17.10

Plads til spørgsmål, diskussion + snack og vand

 

Kl. 17.25

Opfordring til networking efter endt program – kort intro til House of hearing

 

Kl. 17.30   

”House of hearing´s formål og sociale netværk”

Speaker: DTU Alumne Gunnar Mohr

Abstract

Med mere en 20 års erfaring med rådgivning og vejledning til mennesker med hørenedsættelse, kan man sige at supervision og erfaringsudvikling baserer sig på et gedigent vidensgrundlag. Alle ambassadørerne for ”House of hearing” har gennemgået kurser og vejledning/supervision, så de kan rådgive nationalt på individuelt niveau.

 

Kl. 18.00

Farvel og tak for i dag

 

 

Tilmelding

(bemærk venligst, at det er efter først til mølle-princippet, da der kun er 40 pladser)

 

Arrangementerne er primært stilet til ingeniører der via deres arbejde vil holde sig ajour med den videnskabelige og teknologiske udvikling inden for deres nuværende funktion eller faglige emner, som berører deres arbejde centralt eller mere perifert. DTU alumner har fortrinsret, og det er gratis at deltage.

Time

Tue 25 Apr 17
16:30 - 18:00

Where

DTU Mødecenteret, S12, stuen

Bygn. 101A

Anker Engelunds Vej 1

2800 Kgs. Lyngby

 

Tilmelding kan ske herfra


http://www.elektro.dtu.dk/english/calendar/Arrangement?id=a6e5f704-125d-4df3-9fff-3101427b16cc
22 JUNE 2018