Forskning, der skal forbedre visualisering og MR-skanningernes muligheder fremover

Ph.d.-studerende Daniel Højrup Johansen og Rie Beck Hansen arbejder begge i grundforskningscenteret HYPERMAG med hyperpolariseret MR. De er blevet inviteret til at komme og give et oplæg ved et IDA Universe gå-hjem møde 20. november 2018 om Forskning, der skal forbedre visualisering og MR-skanningernes muligheder fremover.

Hyperpolarisering er en teknologi opfundet af DTU-professor Jan Ardenkjær-Larsen, som kan forstærke MR-signalet 20.000+ gange. Dette gør det muligt ikke blot at se kroppens anatomi, men også at følge kroppens processer helt ned på celleniveau. 

Daniel og Rie arbejder sammen på at forløse hyperpolariseret MR's potentiale gennem hhv. skræddersyet hardware og software:

  • Daniel arbejder i sit ph.d.-projekt på at øge signalstyrken yderligere ved at udvikle skræddersyede elektroniske komponenter til hyperpolariseret MR, som kan køles ned til kryogene temperaturer og derved sænke støjen.
  • Rie arbejder i sit ph.d.-projekt på at øge dataopsamlingen for at holde signaltabet på et minimum. Det sker gennem parallel imaging, en metode som anvender MR-spoler med mange kanaler for at reducere scanningstiden. 

Begge vil fortælle om deres arbejde og resultater, samt de helt særlige udfordringer som ligger i at få elektronik og databehandling til at støtte op om hyperpolariseret MR's unikke muligheder. 

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding. Læs mere om programmet, de øvrige deltagere og meld dig til her: https://universe.ida.dk/arrangement/forskning-der-skal-forebedre-mr-skanninger-327844/

 

Time

Tue 20 Nov 18
16:45 - 21:00

Where

IDA, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V