First DTU microchip built with open source tools

Twelve students have designed a chip with free software, and it is being manufactured in the United States at no cost through a Google initiative.

Elektroteknologi Informationsteknologi Matematik

Første DTU-mikrochip bygget med open source-værktøj

12 studerende har designet en chip med gratis software, og den bliver produceret i USA uden omkostninger gennem et Google-initiativ.

Elektroteknologi Informationsteknologi Matematik

Dagmawi Alemayehu Bekele (i baggrunden) skal udvikle en ny detektor for en bevilling, som professor Jesper Mørk (forrest) har modtaget. Foto: Mikal Schlosser
07 MAR

Internethastigheden kan nå nye højder

En helt ny type detektor skal afkode data overført med laserlys og kan medvirke til at bryde nuværende hastighedsbegrænsninger på internettet.

Informationsteknologi
Colourbox
29 OKT

Digitalt fundament for fremtidens energi nødvendigt

Indlæg i Altinget: Forskningen har løsninger til fremtidens grønne energisystem, men mangler dansk fokus på digitalt styresystem, der skal binde det sammen.

Energi Energisystemer Energilagring Energiproduktion Energieffektivisering It-systemer Vindenergi Solenergi
26 OKT

Før COP26: Fem teknologier der kan bringe os på sporet

Årets Emission Gap Report slår fast, at verdens CO2-emissioner stadig er på vej i den forkerte retning. Læs om fem mulige løsninger.

Elektroteknologi Energi Energieffektivisering Energilagring Fossile brændsler Vindenergi Informationsteknologi Telekommunikation Elektrokemi CO2-udskillelse og CO2-lagring
The humanoid robot Vera dances knowledge about AI into children and young people in new teaching material - AI with Vera. Two DTU students have made the abstract concrete. Credit: Offspring Production / Julie Kunz

Fairness in AI: Studerende vil afmystificere kunstig intelligens

Menneskerobotten Vera danser viden om AI ind i børn og unge i nyt undervisningsmateriale. To DTU-studerende har sat ord på det abstrakte. De håber, undervisningsmaterialet...

Computerberegning Dataanalyse Software og programmering System- og datasikkerhed Matematisk logik Matematisk modellering Statistik Robotteknik og automation
Fra venstre: Christopher Sorensen, CEO, GreenLab Skive, Peder Christian Kirkegaard, Borgmester, Skive (V), Stig P. Christensen, Bestyrelsesformand i EnergiFonden Skive, Lars Christoffersen, Dekan, DTU og Anders Bjarklev, rektor, DTU. Foto: Mette Johnsen.
25 MAR

Nyt samarbejde skal understøtte den grønne omstilling

DTU og GreenLab Skive styrker samarbejdet om at udvikle, teste, optimere og demonstrere fremtidens energisystemer.

Informationsteknologi