DTU student in High Voltage Lab at DTU Elektro (Photo: Torben Nielsen)

Uddannelse

På DTU er der mange muligheder, når du vil uddanne dig til ingeniør.

Først skal du tage stilling til, om du vil uddanne dig til diplomingeniør eller civilingeniør: 

Diplomingeniør
Diplomingeniøruddannelsen i elektroteknologi er en anvendelsesorienteret uddannelse inden for elektroområdet, som tager 3½ år. Under uddannelsen kommer du også i praktik. 

Civilingeniør
Civilingeniøruddannelsen er en forskningsbaseret teknisk-naturvidenskabelig kandidatuddannelse. Uddannelsen er opbygget af en treårig bacheloruddannelse og en toårig kandidatuddannelse.

Vil du udvikle elektronik?
Som elektroingeniør er du med til at virkeliggøre næste generation af elektronik. Elektroteknologi er et spændende fagområde der handler om den elektroniske verden, som omgiver os. Elektroteknologi spænder vidt: fra robotter til højtalere, fra satelitter til radarsystemer, fra computere til høreapparater, fra miljøvenlig elforsyning til antenner og fra billeddiagnostiske scannere til pacemakere.

I rivende udvikling
Elektroteknologi er i rivende udvikling. Der er en enorm vækst inden for computerteknologi, medicinsk elektronik, mobilkommunikation, vindkraft, robotter, trådløse netværk og satellitkommunikation. For at kunne holde trit med udviklingen har vi brug for højt kvalificerede ingeniører inden for elektroteknologi. De er eksperter i elektriske og elektroniske systemer og har samtidig en god forståelse for sammenhængen mellem hardware og software.

En uddannelse med mening
Som elektroingeniør kan du få job inden for mange forskellige brancher. Du kan f.eks. blive ansat i rådgivende ingeniørfirmaer, produktionsvirksomheder, installationsfirmaer, teleselskaber, trafikselskaber, kraftværker og energiselskaber, radio-/ tv-stationer, uddannelsesinstitutioner, forskningsinstitutioner, forsvaret og hospitalssektoren.

Studievejledningen

Lyngby Campus 
Bygning 101A 
Anker Engelunds Vej 1 
2800 Kgs. Lyngby 
Tlf. 45 25 11 99 
Mail: studvejl@adm.dtu.dk

Personlig henvendelse mandag-fredag kl. 10.00-15.00 

Telefonisk henvendelse mandag-fredag kl. 9.00-10.00

Ballerup Campus 
Lokale D 2.01 
Lautrupvang 15 
2750 Ballerup 
Tlf. 35 88 52 36 
Mail: svbal@adm.dtu.dk

Personlig og telefonisk henvendelse mandag-fredag kl. 9.00-15.00

Se, hvad studievejledningen kan hjælpe dig med

Download templates til studenterprojekter