First DTU microchip built with open source tools

Twelve students have designed a chip with free software, and it is being manufactured in the United States at no cost through a Google initiative.

Elektroteknologi Informationsteknologi Matematik

Første DTU-mikrochip bygget med open source-værktøj

12 studerende har designet en chip med gratis software, og den bliver produceret i USA uden omkostninger gennem et Google-initiativ.

Elektroteknologi Informationsteknologi Matematik

Lektor Silvia Tolu i laboratoriet. Foto: Bax Lindhardt | Assistant Professor Silvia Tolu in the laboratory. Photo: Bax Lindhardt.
15 FEB

Dristig DTU-forsker jagter Parkinsons' rødder

Forsker vil udvikle computermodel for at skabe viden om, hvordan Parkinsons sygdom opstår, så sygdommen kan diagnosticeres og behandles tidligere.

Robotteknik og automation Sundhed og sygdomme
Anders Bjarklev
10 FEB

Organisationsændring skaber nye institutter på DTU

For at skabe stærkere forskningsmiljøer til at udvikle bæredygtig teknologi for mennesker reorganiserer universitetet nu forskningen inden for centrale områder som byggeri...

Konstruktion og mekanik Elektroteknologi Byggematerialer Jordobservation
Moving robot with coloured ‘building blocks’ and drone. (Photo: Mikal Schlosser)
20 JAN

Robotkonkurrence fremmer international forskning

Deltagelse i international robotkonkurrence tilskynder forskere til at udvikle ny og efterspurgt robotteknologi til bl.a. redningsaktioner.

Elektroteknologi Robotteknik og automation
Colourbox
12 JAN

DTU indgår bredt partnerskab inden for CO2-fangst og lagring

DTU går sammen med 18 interessenter om at implementere en køreplan for fangst, lagring og anvendelse af CO2.

Energi Energisystemer Energilagring Energieffektivisering CO2-udskillelse og CO2-lagring Klimatilpasning
Tom Keinicke Johansen (Photo: DTU Elektro)
11 JAN

"Super energetic"

Best teacher of the semester at DTU Electrical Engineering Tom Keinicke Johansen acknowledged at a virtual Department meeting.

Mikrobølgeteknologi Elektromagnetisme Antenner
Tomislav Dragičević (Photo: Morten Larsen/Danmarks Frie Forskningsfond (DFF))
30 NOV

Funding for excellent and innovative research

42 of the most skilled researchers in Denmark receive funding from the Sapere Aude: DFF-Starting Grant. Five of them are from DTU.

Elektroteknologi Elektronik Energi