Studerende på retningen Eksport og Teknologi bygger bluetooth-højttaler på værkstedskursus i Prototypeværkstedet

Noget ved musikken

fredag 30 nov 18

Kontakt

Peder M. Hundebøll
Lektor cand. techn. soc
DTU Diplom
35 88 52 17
Som kulmination på deres værkstedskursus har diplomingeniørstuderende på retningen Eksport og Teknologi designet deres egne bluetooth-højttalere.

I grupper har de studerende, som i øvrigt er i fuld gang med deres første projektforløb, gennemgået et værkstedkursus i prototypeværkstedet, hvor de er blevet certificeret i brug af 3D-printere, laserskærere og konstruktionsværktøjet SolidWorks.

Undervejs gennem kurset har de studerende bl.a. designet og fremstillet USB-stik og lampeskærme, og bluetooth-højttaleren er kronen på værket. Højttalerprojektet er funderet i reverse engineering, hvor de studerende har skilt en højttaler ad og herefter sat indmaden ind i en skal, som de selv har designet og fremtstillet. Som en ekstra udfordring skulle den kunne hænge på et køleskab, så dermed var en indbygget magnet nødvendig at inkorporere i udviklingen. Ud over denne binding var det ellers kun fantasien, som satte grænser - og den kom i frit spil.

En gruppe havde blandt andet valgt at udhule en kokosnød og putte indmaden af højttaleren heri. En anden gruppe havde valgt at 3D-printe skallen til højtaleren i PLA, som er en bionedbrydeligt og bioaktivt plastisk art, mens andre igen havde udformet deres højttaler som en øldåse - lige til at tage med sig. 

Værkstedkurset blev afsluttet med en præsentation af de forskellige højttalere i prototypeværkstedet den 27. og 28. november.