DTU Energy was part of the General Engineering presentation at DTU Open House, March 2017

General Engineering er DTU's mest populære studieretning

fredag 24 mar 17

Kontakt

Luise Theil Kuhn
Professor
DTU Energi
51 41 93 71

Samarbejde på tværs af DTU

Studieretningen BSc General Engineering er et samarbejde mellem 12 institutter på DTU, DTU Energi, DTU Compute, DTU Vind Energi, DTU Bio Engineering, DTU Kemiteknik, DTU Mekanik, DTU Miljø, DTU Elektro, DTU Fysik, DTU Aqua, DTU Nanotech og DTU Kemi

Læs mere om BSc General Engineering her

Den engelsksprogede bachelorretning General Engineering er for andet år i træk den mest søgte studieretning på DTU.  

Ansøgningsfristen til universiteterne er overstået, og interessen for bachelorretningen General Engineering (GE) på DTU har været overvældende. General Engineering blev først oprettet som studieretning sidste år, alligevel er antallet af kvote 2 ansøgninger steget fra 215 sidste år til 284 ansøgninger i år, en stigning på 32%.

General Engineering var dermed for andet år i træk den mest søgte studieretning på DTU, med DTU diplomuddannelsen Softwareteknologi på andenpladsen med 147 ansøgninger.

“Det er fantastisk med den overvældende interesse for vores bachelorretning”, siger studieleder for General Engineering, Luise Theil Kuhn fra DTU Energi.

Hun bemærker, at ikke kun det generelle ansøgningstal er steget. Antallet af førsteprioritetsansøgninger steg også med 50% fra 117 i 2016 til 176 ansøgninger i år. General Engineering havde sidste år kun plads til 50 studerende, men optaget øges i år til 100 studerende, så der bliver kamp om pladserne.

”Mange potentielle studerende har sandsynligvis bemærket det høje karakterniveau for tilmelding i 2016, og de er selvfølgelig bekymrede over det, men det betyder også, at de fleste af de potentielle studerende allerede er på et meget højt niveau. Det lover godt for kvaliteten af hele studieretningen”, siger studielederen Luise Theil Kuhn.

Interessen for General Engineering manifesterede sig allerede under Åbent Hus på DTU i starten af marts, hvor mange lagde vejen forbi for at høre om General Engineerings tværfaglige tilgang og mulighederne for i alt fire specialiseringer inden for Living Systems, Cyber Systems, Cyber Materialer og Future Energy. Der var også stor begejstring for tænk-som-en-ingeniør-tilgangen i Design-Build kurserne i det første semester.

Søgningen til General Engineering er del af en generel fremgang i antallet af ansøgere til DTU, idet 8% flere studerende søgte DTU i forhold til året før. Fremgangen blev hjulpet på vej af en nylig undersøgelse blandt de studerende, der kårede DTU som Danmarks bedste sted at studere pga. faglig kompetent undervisning, gode undervisningsfaciliteter og god feedback fra lærerne.

Læs også om den store internationale interesse for General Engineering ved DTU Åbent Hus