Antenna satellite dish (Photo: Colourbox)

DTU har fået Europas største konference for antenneteknologi til København

mandag 20 nov 17

EuCAP 2020

DTU’s stærke forskergruppe inden for elektromagnetiske systemer er i skarp konkurrence valgt som arrangør af EuCAP konferencen i 2020.

EuCAP, European Conference on Antennas and Propagation, er Europas største teknisk-videnskabelige konference. Den samler både forskere og virksomheder, der arbejder med antenneteknologi inden for så forskellige områder som anvendelse i høreapparater, på satellitter og til maritimt brug. Konferencen bliver afholdt i Bella Centret marts 2020 – det år, hvor vi også kan fejre 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetisme.

”Elektromagnetismen udgør fundamentet for antenner, så det passer rigtig godt sammen. Men det er ikke den eneste grund til, at København vandt konkurrencen som arrangør for konferencen. Det skyldes også, at vi som universitetsgruppe har ry for at udføre vores internationale projekter med bl.a. ESA, European Space Agency, både omhyggeligt, med stor præcision og ikke mindst til tiden,” siger Olav Breinbjerg, professor, DTU Elektro

Den internationale konference afholdes hvert år og tiltrækker 13-1400 deltagere. I tilknytning til konferencen er en stor udstilling med deltagelse af virksomheder, der på forskellig vis arbejder med antenner.

”Vores vision er, at vi med konferencen i 2020 kan samle de danske virksomheder indenfor antenneområdet og gøre dem opmærksomme både på hinanden og på de muligheder for samarbejde, der eksisterer,” siger Olav Breinbjerg.

Validation Standard Antenna (Photo: DTU Elektro)

Foto: Validation Standard Antenna, eksempel på en antenne udviklet af DTU for
det Europæiske Rumagentur, ESA. (Foto: DTU Elektro)