DTU RoboCup 2016 (Photo: Mikal Schlosser)

DTU RoboCup fejrer 20 års jubilæum

torsdag 06 apr 17

Kontakt

Ole Ravn
Professor, Studielinjekoordinator
DTU Electro
45 25 35 60
Siden 1997 har DTU Elektro hvert år afholdt DTU RoboCup for at sætte fokus på robotters udvikling. I takt med den teknologiske udvikling er kravene til deltagerne strammet betydeligt. 

15 selvkørende robotter vil den 20. april kæmpe om at være hurtigst til at gennemføre DTU RoboCup. De skal følge en fastlagt bane og samtidig klare en række udfordringer undervejs – bl.a. forcere en trappe, en vippe, få en golfbold i hul, spille kryds og bolle og ikke mindst køre ræs.  

”Udviklingen i kravene til deltagerne afspejler den teknologiske udvikling, der har fundet sted. Efterhånden som digitale kameraer, batterier, droner og gyroskoper til at måle hastighed, vinkling, position og bevægelser er blevet hvermandseje, så har vi også kunnet skærpe opgaverne for de deltagende robotter”, forklarer Ole Ravn, der har stået i spidsen for afvikling af DTU RoboCup alle 20 år.   

DTU RoboCup 2017 (Photo: Mikal Schlosser)

DTU RoboCup er underholdende, men afspejler samtidig den forskning i fremtidens robotter, der sker på DTU. Næste generations robotter vil være i stand til at kunne aflæse og tilpasse sig ændringer i omgivelserne på en hel anden måde, end vi hidtil har set – og Ole Ravn spår derfor også, at de vil få en langt større udbredelse.  

Vinderne af de sidste 20 års RoboCup er inviteret til at deltage i årets udgave af konkurrencen, og den yngste vinder nogensinde, 14-årige August Ljørring, der vandt sidste år, vil også være at finde blandt årets konkurrencedeltagere.

DTU RoboCup

  • 15 deltagere i finalen den 20. april kl. 10-13
  • Kvalifikationsrunden afholdes den 19. april fra kl. 13 med godt 30 tilmeldte deltagere
  • DTU RoboCup finder sted i DTUs bibliotek, bygning 101 på DTU Lyngby Campus
  • Den første vinder af DTU RoboCup var Anders Stengaard Sørensen, der i dag er lektor i robotteknologi på Syddansk Universitet.

DTU RoboCup er konkurrencen, hvor selvkørende robotter kører om kap på en bane med kurver, porte, en guillotine, et skråplan, en trappe og mange andre forhindringer. Opgaven er at klare så mange forhindringer som muligt og derved vinde pointpenge og måske en af de store pengepræmier. 

Læs mere om konkurrencen på DTU RoboCups hjemmeside, hvor du også kan finde banebeskrivelsen med banens placering og udformning: www.robocup.dtu.dk