VentureCup

Iværksætterhåb: Fremtidens biler kører på brændselsceller

mandag 06 feb 12

Venture Cup Idea Competition

Venture Cup Idea Competition er en landsdækkende iværksætterkonkurrence, hvor studerende og forskere har mulighed for at styrke deres idé og udvikle den til en investeringsklar forretningsplan.

Ved finalerne, der netop er blevet afholdt, blev der fundet vindere i fem kategorier:

  • Cleantech & Environment
  • Life Science & Medtec

  • Mobile & Web

  • People & Society

  • Product & Technology

DTU-studerende Kristian Lindberg-Poulsen har netop fundet førstepremieren i den landsdækkende iværksætterkonkurrence Venture Cup i kategorien ’Cleantech & Environment’.

Hans idé bygger på at øge effektivitet af de såkaldte powerconvertere, der kan anvendes til brændselsceller i køretøjer, og han har med start-up virksomheden CoolStep udviklet en strategi, der kan bringe teknologien tættere på et kommercielt gennembrud.

Om få år er det ikke benzin, din bil kører på, men brændselsceller. I hvert fald, hvis det står til Kristian Lindberg-Poulsen, der står bag virksomheden CoolStep, som han har etableret med hjælp fra Kasper Kläning, Ziwei Ouyang og Michael Andersen. Virksomheden har udviklet en konverteringsenhed, der kan bruges til brændselsceller, og skal kunne gøre det billigere at producere mere miljøvenlige køretøjer.

”Brændselsceller har været en teknologi under udvikling i årtier, og det har hele tiden handlet om at sænke prisen. Nu er prisen så langt nede, at selve konverteringsenheden er et svagt led. Den er simpelthen for dyr. Med samfundsøjne kan man sige, at denne her slags teknologi kan accelerere den kommercielle gevinst og dermed nedsætte CO2-udslippet. Samtidig vil det skabe en masse cleantech jobs i Danmark,” siger Kristan Lindberg-Poulsen.

Ved finalen torsdag den 2. februar, udtrykte mange erfarne erhvervsfolk, at de tror på CoolSteps idé.

Jurymedlemmerne Anders Heebøll-Nielsen, der er til daglig er European Patent Attourney i Awapatent, og John Agerholm, der er ekspert i competitive intelligence hos Vestas, fortæller, at Cool Step er pionerer inden for brændselscelle-teknologien.

”Teamet bag CoolStep er utroligt stærke og havde gjort sig mange tanker om, hvordan deres gode idé skulle anvendes. Samtidig har de givet indtryk af, at de er klar til at komme videre. De har lagt en plan, og ved hvor de skal hen fra nu. De var meget troværdige og overbevisende.”