Vinderne af DTU RoboCup 2017 (Photo: Mikal Schlosser)

DTU-studerende vinder DTU RoboCup

fredag 21 apr 17

Kontakt

Ole Ravn
Professor, Studielinjekoordinator
DTU Electro
45 25 35 60

Kontakt

Nils Axel Andersen
Lektor
DTU Electro
45 25 35 83

Endelige placeringer i DTU RoboCup 2017

1. præmie: Team Amanda 
2. præmie: Tactical Robot
3. præmie: Klods Hans v2 


Ekstra priser:

Bedst placerede DTU-køretøj:
Team Amanda

Bedste fighter/Dommerens valg: 
Axel

Specialprisen for design/effekter:
Rainbow Dash

Bedste video:
First Try (se video)

Den 20. DTU RoboCup-finale blev i går vundet af ’Team Amanda’ bestående af Ananda Nielsen, Daniel Høgh og Tobias Andersen - alle ingeniørstuderende på DTU. Det lå ellers ikke lige i kortene, at DTU-studerende skulle løbe med sejren, da de ikke har haft heldet med sig i de forgangne DTU RoboCups.

2. præmien gik til sidste års vinder, 15-årige August Borg Ljørring, med robotten ’Tactical Robot’. 

3. præmien blev vundet af Per Jacobsen med robotten ’Klods Hans v2’. Per er tidligere DTU-studerende, og har deltaget i DTU RoboCup adskillige gange. 

Finalen var, ifølge lektor Nils Axel Andersen fra DTU Elektro, præget af et meget højt teknisk niveau. Spændingen var høj sidst i finalen, hvor der var meget tæt løb, hvilket også kan aflæses i pointene for de tre bedst placerede (se pointskema).

I alt 15 robotter deltog i konkurrencen, og udover de tre nævnte præmier, blev der også delt priser ud for bedst placerede DTU-køretøj, specialpris for design/effekter og for bedste video (se vinderne i faktaboksen).

Banens udfordringer
Udfordringerne i DTU RoboCup 2017 bestod bl.a. i at robotterne skulle håndtere forskellige typer underlag, en guillotineport, en rampe, et plateau, en trappe og en vippe. Herudover skulle robotterne også manøvrere en golfbold i hul, forcere døre, spille kryds og bolle og køre ræs. Ydermere var der en løbsk robot at tage sig i agt for, en sirene, der skulle aktiveres, og et 180-graders sving gennem en port på en rampe, der også lige skulle klares. Det er således ikke helt uden snilde, at man kan kalde sig vinder af DTU RoboCup 2017.

Konkurrencen, der blev afviklet første gang i 1997, og således fejrede 20-års jubilæum i år, bliver afholdt for at øge kendskabet til robotteknologi. Men den er samtidig direkte afledt af måden, som man underviser på i de retninger på DTU, der beskæftiger sig med robotteknologi. At bygge sin egen robot og få den til at gøre det, som man har programmeret den til.

DTU RoboCup er tilbage igen i 2018.

Læs mere om DTU RoboCup